Kanasta on moneen. Miinus 30% kana ja broileri tulee valmistaa ruoaksi heti. Kypsennyksen jälkeen ruoka on kyllä käyttökelpoista vielä päiviä, kunhan säilytetään tarpeeksi kylmässä jääkaapissa.

Itse ostan broilerinkoipia tarjouspaketeissa. Marinoimattomat ovat parhaita, mutta marinoiduista voi huuhdella liian marinadit pois ennen käyttämistä. Jos mahdollista, kannattaa ostaa pari pakettia esim broilerinkoipia kerralla ja valmistaa monta eri ruokaa.

Huuhtele broilerinkoivet ja laita ne  syvään uunipannuun tai muuhun uuniastiaan nahkapuoli ylöspäin. Uuni päälle ja asteita reilusti 225.  Paistetaan niin kauan (n. puoli tuntia), että nahkat on kauniin ruskeat ja rapeat  ja tirisevät. Lasketaan uunin lämpötila 120-150 asteeseen. Jatketaan paistamista ainakin tunti, niin kauan, että lihat irtoavat luista helposti ja liha on täysin vaalea ja kypsää.

Jäähdytetään broiskut. Jäähtyneet kanat paloitellaan ja lihat jaetaan eri käyttöihin. Nahkat  kerätään yhteen kuppiin. Isot kokonaiset lihaosat kerätään yhteen kuppiin. Luista irrotellaan pienet lihanpalaset  ja kerätään yhteen kasaan. Lopuksi jää jäljelle luut, joissa on vielä hieman lihaa jäljellä. Nämä laitetaan kattilaan, lisätään vettä niin että peittyvät ja keitetään niin kauan, että kaikki lihat on irroneet ja meillä on valmis kanaliemipohja, joka siivilöidään.